Josep Borrell: „Apărarea Ucrainei înseamnă apărarea ordinii internaționale, altfel va fi legea junglei”

10 05 2022 F 1

Uniunea Europeană, protejând Ucraina în timpul invaziei ruse, protejează ordinea juridică internațională  şi nu lupta împotriva Rusiei, a explicat șeful diplomației europene, Josep Borrell,  pentru Euronews, informează RBC-Ucraina.

„Nu-mi place schema, potrivit căreia Occidentul se opune Rusiei sau restului lumii. Contează nu Occidentul în sine, aici este vorba de Statutul ONU, de suveranitatea popoarelor, statelor, de respectarea granițelor, de neaplicarea forţei pentru suprimarea vecinului”, a specificat Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica securităţii. Potrivit lui, aceste probleme ar trebui să preocupe întreaga lume.

„Votarea la ONU în legătură cu aceasta a fost clară. Dar trebuie să subliniem că nu luptăm împotriva Rusiei. Apărăm Ucraina. Iar apărarea Ucrainei astăzi înseamnă apărarea ordinii internaționale bazate pe drept. Altfel, intră în vigoare legea junglei. Mai puternic este cel care este mai puternic. Înțelegeți ce este în joc? Nu Occidentul, ci întreaga lume», a adăugat Borrell.

Vă amintim că anterior Josep Borrell a propus ca  bunurile ruse arestate să fie transferate la restaurarea Ucrainei după război.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий