La Cernăuți ar putea lua ființă o Reuniune a Scriitorilor Români din Ucraina

7 06 F 1

O nouă organizație nonguvernamentală a scriitorilor de limba română din Ucraina ar putea lua ființă la Cernăuți. În timpul ședinței grupului de inițiativă din data de 6 iunie a.c., compus din scriitori și oameni de cultură nord-bucovineni, s-a discutat despre posibila înființare în viitor a Reuniunii Scriitorilor Români din Ucraina (RSRU), potrivit unui comunicat de presă, primit de „Libertatea Cuvântului”.

După cum a anunţat  grupul de inițiativă, Reuniunea Scriitorilor Români din Ucraina (numele organizației ar putea fi modificat în urma discuțiilor ulterioare) va întruni oameni de creație literară nu numai din regiunea Cernăuți, ci și din regiunile Odesa și Transcarpatică, existând deja o înțelegere verbală cu colegii de condei din aceste zone.

Din grupul de inițiativă fac parte (în ordine alfabetică): Vasile Bâcu, Gheorghe Bodnariuc, Vasile Carlașciuc, Nicolae Mintencu, Gheorghe Ungureanu, Nicolae Șapcă, Vitalie Zâgrea ș.a.

„Argumentul principal este de a se apropia pe cât se poate de mult scriitori români din toată Ucraina pentru a fi un organism de creație mai impunător. Decizia despre înregistrarea reuniunii se va adopta în viitorul apropiat într-o ședință care se va desfășura offline și online (așa sunt vremurile și aceasta este legal). RSRU nu va deranja activitatea societăților regionale ale scriitorilor români, unde acestea există”, potrivit comunicatului de presă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий