La Liceul din Mămăliga a fost deschis Centrul de dezvoltare profesională și creativă

28 1 Ф 1

La 27 ianuarie, în cadrul Liceului din Mămăliga a fost inaugurat Centrul de dezvoltare profesională și creativă al Comunității Teritoriale Mămăliga. Cu această ocazie au avut loc mai multe master- class interesante și utile, inclusiv un master-clas  de la ONG-ul „Bucovina Inovațională”, care a prezentat profesia de manager energetic.  Centrul de robotică BOTEON a ținut un master-class în domeniul tehnologiei informației. Specialiștii le-au demonstrat elevilor cum se acordă primul ajutor medical, au ținut master-class  în cosmetologie, le-au demonstrat cum se lucrează în  atelierele de tâmplărie și la mașinile de cusut.

28 1 Ф 2

Copiii au avut ocazia de a participa la un concurs condus de Diana Karp, șefa Serviciului pentru copii din cadrul Consiliului sătesc Mămăliga, și de Nicolae Nistrian și Vitalie Bodian, ofițeri de poliție ai comunității. A avut loc o prezentare a proiectului „Eco-business. Cultivarea zarzavaturilor și ciupercilor” și a expoziției lucrări de creație.

28 1 Ф 3

Deschiderea centrului ține de realizarea Proiectului „Comunitățile unite pentru o creștere economică durabilă», finanțat de Uniunea Europeană și implementat în cadrul Inițiativei „Primarii pentru creșterea economică”, cu sprijinul Agenției de Dezvoltare a Comunităților Bucovinei. (director executiv Nelia Malko), comunică site-ul CT Mămăliga.

28 1 Ф 4

28 1 Ф 5

 

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий