La Universitatea de Medicină din Cernăuți au fost depuse 4 mii de cereri de înmatriculare

1 08 Ф 2

În acest an, la Universitatea Bucovineană de Stat de Medicină din Cernăuți au fost depuse mai mult de 4 mii de cereri de admitere.  Aceștia sunt candidați care intenționează să obțină diplome de master și de licență de specialist inferior  în baza studiilor  generale complete. Înmatricularea studenților va dura până la 20 august, a anunțat prorectorul pentru activitatea științifică și pedagogică, Volodymyr Hodorovski, într-un comentariu pentru Audiovizualul public regional.

Cele mai multe cereri de admitere au fost depuse la următoarele specialități: stomatologie, medicină, farmacie și psihologie medicală. În acest an, au fost ceva mai puține cereri de înscriere, deoarece la unele specialități au fost mărite cerințele privind punctajul minim de concurs – 150 de puncte pentru medicină și stomatologie, precum și 140 de puncte pentru farmacie, a precizat Hodorovski.

În plus, au fost înscriși patru studenți străini. Anul trecut, în timpul înscrierilor de iarnă au fost înmatriculați  82 de studenți din alte țări.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий