Leacuri naturiste din vechime. Cel mai bun remediu pentru tuse și afecțiuni respiratorii – Ceai de ceapă şi nuci

000 Ceai de ceapă cu nuci

Doza de sănătate propune să folosim rețeta bunicilor contra tusei, care  dă și acum rezultate și nu face decât bine organismului. Ceaiul de ceapă şi nuci este un remediu naturist care poate fi folosit mai ales în cazul copiilor atunci când nu se dorește consumul de medicamente pentru tuse.

Acest ceai de ceapă și nuci este unul dintre cele mai folosite leacuri bătrâneşti pentru tuse și asta pentru că a dat rezultate bune în mai multe cazuri, atunci când medicamentele clasice nu au făcut decât să prelungească simptomele fără să amelioreze disconfortul creat de tuse. Fie că e vorba de tuse seacă, productivă sau expectorantă, cea cauzată de o răceală sau de consumul de alimente reci, se poate remedia cu ajutorul plantelor.  Remediile naturiste sunt, de multe ori, mai accesibile decât medicamentele și au mai puţine efecte secundare asupra organismului.

Ingrediente pentru ceaiul de ceapă şi nuci: 2 cepe mari cu tot cu coajă, 6-8 nuci uscate (la fel, cu tot cu coajă), 1 baton de scorțișoară sau jumătate de linguriță de pulbere de scorțișoară, 2 litri de apă rece, o bucată (2 cm) de ghimbir și 2 lingurițe de miere, zeamă de lămâie.

Preparare. Secretul acestei rețete este folosirea nucilor și cepei cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine și se taie rondele. Se spală bine și nucile după care se zdrobesc şi se lasă împreună cu coaja. Se pune apa la fiert împreună cu ceapa şi nucile cu coajă. Când apar primele clocote, se pune capacul și se lasă să fiarbă înăbușit timp de 15 minute. După 15 minute, se mai lasă amestecul la infuzat timp de 30 de minute, apoi  se strecoară, se adaugă ghimbirul ras sau feliat, mierea şi scorţişoara. Mierea se adaugă când lichidul s-a răcit puţin.  Rolul scorțișoarei este de a conferi ceaiului o aromă deosebită, mai ales pentru cine nu suportă gustul de ceapă. Se poate adăuga și zeamă de lămâie, pentru un plus de vitamine. Se amestecă bine și se consumă câte o cană de 3 ori pe zi până când simptomele deranjante dispar.

Beneficiile ceaiului de ceapă şi nuci

* Acest ceai are efect depurativ, antiinflamator, calmant și cicatrizant. Grație cepei, ceaiul este un vindecător natural, deoarece are efecte antispastice și expectorante.

* Scade nivelul glucozei din sânge, fiind ideal chiar și pentru persoanele care suferă de diabet.

* Este recomandat celor care au stări de oboseală, se confruntă cu astenie sau cu surmenaj intelectual.

 (T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий