Liderul republicanilor din Senat: înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este în interesul SUA

25 1 F 1

Accelerarea înfrângerii Rusiei va ajuta Statele Unite să evite o agresiune simultană din partea adversarilor  săi din Europa și din regiunea Indo-Pacific. Liderul minorității republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a declarat miercuri, 24 ianuarie, în timpul unui discurs la ședința privind securitatea națională, că înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei ar fi în interesul Statelor Unite,  transmite „Vocea Americii”, citată de ediția ucraineană „Dzerkalo tyjnia”. „Doi ani de escaladare brutală a Rusiei (a războiului) în Ucraina au dus la faptul că un stat suveran a suferit pierderi teribile și au fost comise crime de război oribile împotriva sa”, a reamintit McConnell.

Potrivit lui McConnell, cu mult timp înainte de invazia la scară largă, el a insistat să ofere Ucrainei capacități decisive de autoapărare. De asemenea, el a cerut administrației americane să crească investițiile în restabilirea puterii armatei americane. „Nu mi-am făcut niciodată iluzii cu privire la motivul pentru care America susține lupta Ucrainei. Nu a fost niciodată vorba de caritate”, a adăugat McConnell, explicând că este vorba de interese americane specifice.  „Este în interesul direct al Statelor Unite ca liderii autoritari să nu se simtă îndreptățiți să redeseneze harta (lumii) prin forță. Este în interesul nostru să contribuim la slăbirea forțelor armate ale principalului nostru adversar fără a sacrifica vieți americane”, a spus el.

Liderul republican al Senatului consideră că Washingtonul trebuie să descurajeze comportamentul agresiv al altor state înainte de a provoca un conflict mai amplu și o amenințare directă la adresa celor mai apropiați aliați și parteneri comerciali ai Statelor Unite. „Accelerarea înfrângerii Rusiei este exact ceea ce ne va ajuta să evităm să ne confruntăm cu o agresiune simultană din partea unor adversari din Europa și Indo-Pacific», a explicat McConnell. El a făcut apel la continuarea investițiilor semnificative în noi capacități pentru forțele armate americane și la consolidarea capacității industriale de apărare pentru a face față cererii în creștere și a menține concurența pe termen lung. McConnell a subliniat necesitatea de a adopta o lege privind securitatea națională pentru a investi zeci de miliarde de dolari și pentru a continua să adauge noi capabilități avansate arsenalului american. „Senatul va avea în curând șansa de a ne restabili suveranitatea la granița noastră de sud. De a investi în rivalitatea noastră strategică cu China. Și de a ne restabili credibilitatea atât în ochii aliaților, cât și ai adversarilor”, a adăugat el.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий