Logica atât de falsă și bolnavă a Rusiei

27 11 2022 Ф 1

„A crea un Holodomor în întreaga lume pentru a-ți impune condițiile, este o logică atât de falsă și bolnavă a Rusiei”, a spus Prim-ministrul Poloniei,  Mateusz Morawiecki.

Rusia conștientizează că va pierde pe câmpul de luptă, așa că folosește cele mai brutale metode îndreptate împotriva populației civile, a opinat Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, la summit-ul de înființare a inițiativei ucrainene Grain from Ukraine la Kiev.

Mateusz Morawiecki a comparat Rusia cu Germania nazistă în 1942-1943, care, în cazul înfrângerii pe câmpul de luptă, a început să folosească toate armele posibile și cele mai brutale metode. „Astăzi, Rusia, înțelegând că va pierde acest război, începe să folosească noi metode – atacuri hipotermice, deteriorarea infrastructurii energetice, pentru a-și crește și mai mult nivelul atitudinii animale față de oameni”, a subliniat Premierul polonez. Mateusz Morawiecki a accentuat că în prezent rușii se comportă ca URSS, blocând exportul de cereale din Ucraina către țările africane și asiatice. „A crea un Holodomor în întreaga lume pentru a-ți impune condițiile, este o logică atât de falsă și bolnavă a Rusiei”, a conchis Prim-ministrul Poloniei. În opinia sa, atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii civile indică faptul că Rusia a trecut la teroarea imperialistă, iar dacă lumea civilizată îi permite lui Vladimir Putin să continue această teroare, el se va transforma în Stalin al secolului XXI. Mateusz Morawiecki a mai anunțat că Polonia va aloca 20 de milioane de euro pentru a sprijini programul Graine din Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий