Lui Putin i se prezintă situația așa cum și-o dorește el

24 12 2022 F 1

Președintele rus, Vladimir Putin, a creat o astfel de structură a puterii, inclusiv prin intermediul unor consilieri ai săi, încât primeşte doar informațiile pe care dorește să le audă, comunică  RBK-Ucraina cu referire la „The Wall Street Journal”. După cum scrie WSJ, citând informații privilegiate, Putin ar primi în fiecare dimineață un briefing scris despre operațiunea specială în Ucraina. Cu toate acestea, informațiile sunt cenzurate cu atenție pentru a evidenția succesele armatei ruse și a minimiza sau trece complet peste eșecurile acestora. „Actualizările privind situația de pe câmpul de luptă ajung la Putin peste câteva zile, ele fiind deja depășite. Comandanții militari raportează Serviciului Federal de Securitate, succesorul KGB, care redactează rapoartele pentru experții din Consiliul de Securitate, iar aceștia le transmit secretarului Consiliului, Nicolai Patrușev, acela care l-a convins pe Putin să atace Ucraina. El este cel care îi transmite rapoartele lui Putin”, subliniază WSJ.

În afară de aceasta, publicația accentuează că Putin a refuzat de mult timp să se folosească de internet, temându-se de supravegherea digitală. Deci, comentează sursele, acest lucru îl face pe Putin și mai dependent de documentele de informare întocmite de consilieri orientați ideologic.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, neagă faptele expuse de WSJ. „Președintele, ca și până acum, are mai multe canale de primire a informațiilor. Orice afirmații că primește informații nereale sunt neadevărate”, citează publicația cuvintele purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

Cu toate acestea, conform rapoartelor oamenilor inițiați, oficiali ruși, jurnaliști pro-guvernamentali și analiști au încercat timp de câteva luni să transmită personal președintelui rus informații despre eșecul operațiunii sale speciale. Ei cred că lui Putin îi lipsește o imagine clară a conflictului militar, că el în general nu înțelege starea reală a evenimentelor atât din interiorul țării, cât și din afara acesteia.

RBK-Ucraina a comunicat că președintele rus, Vladimir Putin, încearcă să se absolve de responsabilitate și spune din ce în ce mai des că Rusia caută să pună capăt războiului împotriva Ucrainei cât mai curând posibil.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий