Lukașenko: Împotriva Bielarusului se duce un război hibrid

kremlin_ru_lukashenko_650x410

În ajunul alegerilor prezidențiale, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko a anunțat că se duce un război hibrid împotriva țării sale. În același timp,  el nu știe cine este interesat în mod special de aceasta. Despre aceasta Lukașenko a declarat în cadrul unei reuniuni privind asigurarea securității campaniei electorale, informează Belta. Potrivit lui, în ajunul alegerilor mulți provocatori au fost identificați „doar datorită vigilenței cetățenilor”.

„Nu știm de ce sunt capabili. Nici nu știm cine sunt. Fie americanii cu cei de la NATO, fie cineva din Ucraina, sau frații noștri din est, care ne „iubesc” atât de mult. Nu  știm. Se duce  un război hibrid împotriva Belarusului și trebuie să ne așteptăm la neplăceri din orice parte «, a spus Lukașenko.

Reamintim că secretarul de stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Andrei Ravkov, a declarat că din 1994, în țară s- a încercat  organizarea a cel puțin șase „revoluții colorate”, iar pentru destabilizarea situației erau folosite mijloacele  mass-media și rețelele sociale care nu erau controlate de stat.

Anterior Lukașenko  a anunțat că un alt grup de militanți au fost trimiși în sudul Belarusului. Este vorba peste 30 de militanți din cadrul companiei militare private Wagner Group, care au fost reținuți în Bielarus săptămâna trecută.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий