Lunile octombrie și noiembrie vor fi mai calde ca de obicei

27 09 Ф 3

În Ucraina, luna octombrie din anul curent va fi călduroasă, cu temperaturi cu câteva grade peste norma stabilită. Nici luna noiembrie nu va fi rece, deși prima zăpadă ar putea cădea la mijlocul acestei luni, dar se va topi rapid. Această prognoză meteo a fost difuzată de cercetătorul Vazira Martazinova, doctor în științe fizice și matematice în domeniul meteorologiei. Ea a fost citată de Ukrinform.

Expertul a spus că în octombrie temperatură medie lunară este o de aproximativ 8°C. Dar în 2023 este probabil ca aceasta să fie mai mare cu 2-4°C. În vestul Ucrainei se așteaptă să fie 12-13°C, în restul teritoriului — chiar mai mult, aproximativ 12-15°C.  Cele mai multe precipitații vor cădea în regiunile Cernighiv, Kiev, Jytomyr, Rivne, Hmelnytski, Vinnița, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Transcarpatică și Cernăuți. Acolo pot ajunge la 120-150 la sută din norma lunară de 40-50 mm. În același timp, va fi vreme uscată în regiunile Sumy, Poltava și Dnipro.

Potrivit meteorologului, luna noiembrie-2023 va fi, de asemenea, mai caldă decât anul trecut. Martazinova crede că la mijlocul lunii noiembrie ne putem aștepta la prima zăpadă, care se va topi  repede.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий