Mitropolitul Longhin înlocuit în postul de stareț al Mănăstirii din Bănceni

27 09 Ф 2

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Patriarhia Moscovei l-a schimbat pe starețul Mănăstirii Bănceni din regiunea Cernăuți, mitropolitul Longin. Această decizie a fost luată în cadrul ședinței din 25 septembrie,  comunică  site-ul web al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În comunicat nu se menționează de ce a fost înlocuit starețul Mănăstirii Bănceni. De asemenea, nu se știe cine va deveni noul stareț al Mănăstirii Bănceni cu hramul Înălțarea Domnului.

Mitropolitul Longin al Bisericii Ortodoxe Ucrainene  Patriarhia Moscovei  a devenit stareț al Mănăstirii Înălțarea Domnului din Bănceni în 2008. Pentru că a înfiat peste 400 de orfani, episcopul a primit titlul de Erou al Ucrainei. La 22 mai anul curent, starețul mănăstirii din Bănceni a Eparhiei  Cernăuțiului și Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mihai Jar, a primit o notificare de suspiciune de instigare a urii interreligioase. El va fi judecat pentru încălcarea egalității cetățenilor pe baza convingerilor lor religioase. Potrivit Serviciului Securității al Ucrainei, în timpul liturghiilor, mitropolitul Longhin a vorbit în mod disprețuitor despre Biserica Ortodoxă din Ucraina, numind-o „biserica lui Antihrist” și „satanică”. A fost efectuată o examinare lingvistică pentru a confirma sau infirma incitarea la ură religioasă. Pe pagina de Facebook a eparhiei s-a afirmat că Longin a fost chemat la interogatoriu pentru a-l intimida și a exercita presiuni asupra sa.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий