MAE al Rusiei a acuzat Moldova de opresiune asupra rușilor prin suspendarea licențelor canalelor pentru propaganda desfășurată de acestea

19 12 2022 F 2

 

Ministerul rus de Externe a acuzat Chișinăul oficial de opresiunea minorității naționale ruse, după decizia de a-și rechema licențele pentru șase canale TV care au răspândit propaganda despre războiul din Ucraina. „Considerăm această interdicție ca un act nesatisfăcător de cenzură politică, ca un abuz asupra principiului pluralismului mass-media și a neglijării brutale a dreptului la libertatea de acces la informații, despre atașamentul față de care declară în mod regulat conducerea politică a Republicii”, a accentuat departamentul rus. Partidul socialiștilor pro-rus din Moldova a numit nelegitimă decizia Comisiei Naționale de Urgență de a suspenda licențele a șase canale TV și urmează să o conteste în instanță, scrie publicația ucraineană „Evropeiska pravda”.

Republica „Moldova trebuie protejată de propagandă şi minciuni”, a scris vicepremierul Andrei Spânu pe canalul său Telegram. Cele şase canale, a spus oficialul de la Chişinău, au acoperit evenimentele din Republica Moldova şi războiul „într-o manieră părtinitoare şi manipulatoare”.

La rândul său, ministrul moldovean al Economiei, Dumitru Alaiba, a calificat cele șase televiziuni drept „instrumente ale mașinii de război” a Rusiei. „Suntem în război hibrid, iar aceste entități sunt instrumentele mașinii de război a Federației Ruse în țara noastră. Libertatea de exprimare nu are nimic cu libertatea de a nega războiul, de a promova ură, propagandă și minciună”, a declarat ministrul, conform Agora.md.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий