Mai bine decât NATO: alianța cu ce țară îi va permite Ucrainei  să-și garanteze securitatea

13 4 Ф 1

Ucraina intenționează să adere la NATO. Cu toate acestea, există o opțiune și mai bună pentru securitatea țării noastre — o alianță militară directă cu Statele Unite. Această opinie a fost exprimată pentru Canalul 24 de expertul militar și colonelul în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, Petro Cernyk. Potrivit lui, o alianță militară între Ucraina și Statele Unite probabil nu este posibilă acum, dar nu se exclude.

Cernyk a menționat că este important pentru Ucraina să se alăture unei alianțe militare. Or, ucrainenii sunt forțați să lupte împotriva Rusiei, care caută să ne distrugă țara. Cu toate acestea, pentru ca Alianța Nord-Atlantică să intre în război, toate cele 32 de state membre trebuie să voteze. Rusia investește masiv în promovarea narațiunilor pro-ruse în Europa. În special, prin intermediul Premierului ungar, Viktor Orban, sau al politicianului francez, Marine Le Pen.

Prin urmare, este foarte dificil de spus cât de eficient este acest mecanism. Cu toate acestea, există unul și mai bun — o alianță militară directă cu Statele Unite. Cred că este posibil. Poate că nu chiar acum. 18 țări din lume o au. Acolo unde sunt prezente trupe americane, aceste țări pot cu adevărat să exhaleze,  crede expertul militar ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий