Maia Sandu a împletit „hulubași ai păcii” de Paște, alături de copii din Ucraina

25 04 2022 IN 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a împletit hulubași cu ocazia Paștelui, alături de copiii din satul moldovean Butuceni și de copiii refugiați din orașul ucrainean Odesa. „Să oferim alinare, sprijin și inimă deschisă celor care, lăsându-și viețile în spate, au fugit din calea ororilor războiului”, a subliniat liderul din stânga Prutului, duminică, într-un mesaj video.

„Copil fiind, îmi plăcea grozav când, în ajun de Paști, bunica scotea din cuptor – pe lângă pâine, cozonaci și alte bunătăți – hulubași împletiți special pentru noi, copiii. Aroma lor răspândea dintr-odată în toată casa o senzație clară de liniște, pace, iubire blândă și ocrotire de tot ce e rău. Și în aceste zile mamele și bunicile din Moldova au copt hulubași pentru copiii și nepoții lor, pentru cei care le trec pragul sau pentru cei care le ies în drum, din inimă pentru inimă, din dragoste și cu dragoste”, a declarat Maia Sandu.

„Alături de copiii din Butuceni și copiii refugiați din Odesa, am împletit și noi, punându-ne tot sufletul, toată speranța și grija, hulubași ai păcii. Acum, ca niciodată, avem nevoie de niciodată, și pentru pace ne rugăm în aceste Sfinte Sărbători de Paști, și nu uităm nici pentru o clipă de grelele încercări prin care trec semenii noștri din Ucraina. Să oferim alinare, sprijin și inimă deschisă celor care, lăsându-și viețile în spate, au fugit din calea ororilor războiului”, a adăugat liderul de la Chișinău.

Maia Sandu a transmis și o urare cu ocazia Sărbătorilor Pascale. „Sărbătorile, ca și momentele cruciale de altfel, ne ajută să ne centrăm. Ele scot la iveală tot ceea ce este mai bun în oameni, nevoia de a împărtăși, nevoia de a dărui și de a susține, nevoia de a fi alături, nevoia ca celălalt, alături de tine, să fie fericit și împăcat, nevoia ca tu, alături de celălalt, să fii fericit și împăcat. Sărbătorile ne țin împreună, indiferent câte mii de kilometri distanță ne despart. Vă doresc ca în aceste zile de mare încărcătură simbolică să fiți alături de oamenii dragi inimii voastre și să întâlnim Învierea Domnului cu speranță și credință în biruința binelui asupra răului, în biruința luminii asupra întunericului”, a mai spus șefa statului din stânga Prutului.

Sursa: PS.News

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий