Oficiul Preşedintelui Ucrainei a comunicat despre rezultatele negocierilor de duminică cu trimişii lui Biden

25 04 2022 IN 3

 Oficiul Președintelui Ucrainei a dat publicităţii declarația oficială în rezultatul întâlniri cu ușile închise cu Secretarul de Stat american, Anthony Blinken, și cu ministrul Apărării, Lloyd Austin, care s-au aflat duminică într-o vizită secretă la Kiev.

După cum scrie  „Evropeiska pravda”,  se vede că Președintele a discutat cu delegația SUA probleme care sunt acum prioritare pentru Ucraina – ajutorul în domeniul apărării, întărirea politicii de sancțiuni împotriva Rusiei, sprijinul financiar și garanțiile de securitate.  Volodymyr Zelenski a menționat că susţinerea în domeniul apărării pentru suma totală de 3,4 miliarde dolari, oferită de Statele Unite, este cea mai mare contribuție la consolidarea capacității de apărare a Ucrainei. Şeful statului ucrainean a transmis părții americane Planul de acțiune pentru înăsprirea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, elaborat de grupul internațional de experți Ermak-McFaul. „Înțelegem care ar trebui să fie următorii pași pe această cale. Și contam pe sprijinul partenerilor», a subliniat Volodymyr Zelenski. Președintele a menţionat importanța extinderii de către Statele Unite a oportunităților pentru ca mărfurile ucrainene să intre pe piața americană.

În cadrul întâlnirii au fost discutate, de asemenea, procesul de pace și perspectivele de consolidare a coaliției anti-război. Volodymyr Zelenski a accentuat că Ucraina apreciază Statele Unite ca un lider printre viitoarele țări-garante ale securității Ucrainei.

„Vizita unei delegații de oficiali americani de rang înalt la Kiev în acest moment crucial pentru statul ucrainean este foarte valoroasă și importantă”, a scris Președintele pe contul său de Facebook.

După cum s-a comunicat, în timpul vizitei secrete Blinken și Austin au anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina și alte state.

Vizita s-a desfășurat în cel mai strict secret din motive de securitate. Jurnaliştilor care călătoreau cu Austin şi Blinken în Polonia li sa interzis să comunice despre vizită înainte ca aceasta să fie finalizată. Nu li s-a permis să însoțească oficialii în călătoria lor pe uscat spre Ucraina și, de asemenea, li sa interzis să indice unde din sud-estul Poloniei așteptau ca oficialii de rang înalt să se întoarcă din Ucraina.

25 04 2022 IN 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий