Maia Sandu: „Moldova va trăi împreună cu Ucraina învingătoare în familia europeană și liberă”

24 02 2023 Ф 3

Cu ocazia împlinirii unui an de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu ,și-a exprimat sprijinul pentru poporul ucrainean și a spus că pacea va predomina, transmite  Ukrinform cu referire la NewsMaker. „Nu există durere mai mare decât pierderea unei persoane dragi. Nu există nedreptate mai mare decât să fii capturat și ucis în propria casă. Din dragoste pentru oameni și țară, ucrainenii s-au ridicat, și-au depășit temerile și au devenit invincibili. Susținem poporul ucrainean în lupta lui pentru o viață liberă și demnă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Republicii Moldova a mulțumit tuturor celor care oferă ajutor Ucrainei. „Ucraina va învinge! Lumea va învinge! Moldova va trăi în lume împreună cu Ucraina învingătoare în familia europeană și liberă”, a adăugat Maia Sandu.

După cum a comunicat Ukrinform, în această zi, în urmă cu un an, Rusia a început o nouă etapă a războiului împotriva Ucrainei — o ofensivă la scară largă. Pe parcursul anului, Forțele de apărare ale Ucrainei au cauzat pierderi semnificative agresorului, distrugând aproape 147.000 de invadatori ruși.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий