Trei muzicieni vestiţi, născuţi în aceeaşi zi

24 02 2023 F 5

A fost o zi a artiștilor. Spun aceasta, deoarece mai pe tot parcursul ei am felicitat-o pe prietena și protagonista cărții mele „O privighetoare de munte cu nume de baladă”, simpatica și talentata Maria Iliuț. Sincere mulțumiri ziarelor și agențiilor care deja au postat online materialele mele despre crăsneanca noastră ce ne duce faima pe meleagurile lumii.

24 02 2023 F 6

Tot la această dată, 23 februarie,  şi-a sărbătorit ziua de naștere și țambalagiul Ion Ilica din Broscăuții  Storojinețului. Nu odată l-am admirat cântând la vestitul său țambal pe la concertele noastre. Ba mai mult, chiar știu că și meştereşte  țambale, un lucru mai rar întâlnit. Nu odată a fost prezent la concerte și la Pătrăuții de Jos, dar și în alte localități din draga noastră Bucovină.

La 23 februarie  s-a născut  și un alt artist din Moldova, originar din ținutul Herța, Mihai Amihalachioaie. Un virtuos muzicant. Am făcut cunoștință cu domnia sa la un concert pe scena Casei de cultură din satul vecin Corcești. Atunci l-am cunoscut și pe interpretul Nicolae Hlib, tot din Moldova, și, desigur, am revăzut-o pe inegalabila noastră  Sofia Vicoveanca. Toți ne-au încântat cu cântecele și melodiile lor.

Mai târziu, tot prin intermediul doamnei Maria Iliuț, am  primit de la dl Mihai Amihalachioaie un disc cu melodiile sale, interpretate cu atâta măiestrie la acordeon. Se numește „Valentina”, bănuiesc că e numele soției artistului. Îl păstrez ca și pe alte lucruri de valoare în arhiva mea, cu reviste, ziare, calendare, ilustrate, fotografii, multe altele, dar  și discuri, casete, plăci  de altădată, dar și de acum.

În această zi, când toți trei şi-au adăugat în buchetul vieții câte o floare în prag de primăvară, le doresc pace, sănătate, succese și noi realizări în ceea ce fac.

24 02 2023 F 7

Eleonora SCHIPOR

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий