Majoritatea grupărilor armate ale Federației Ruse, care au luat parte la luptele din zona Mariupol, s-au retras la nord de oraș

6 05 2022 IN 3

Despre aceasta a declarat în timpul unui briefing speakerul Pentagonului, John Kirby, citat de Audiovizualul public ucrainean.  Potrivit oficialului, acum în oraş și în jurul lui există un efectiv echivalent cu cel al câtorva grupuri tactice de batalion. „Cea mai mare parte a activității lor o constituie atacurile aeriene asupra Mariupolului și împrejurimilor lui și, bineînțeles, asupra Uzinei „Azovstal”, a spus Kirby.

În acest context vom menţiona că Serviciul britanic de informaţii a subliniat că intensificarea operațiunilor de asalt în jurul uzinei este asociată cu apropierea zilei de 9 mai. Până la acea dată, președintele rus, Vladimir Putin, își dorește să obțină un succes simbolic în Ucraina.

Dar aceste eforturi o costă pe Rusia pierderi grele, atât în ​​forță vie, cât și în tehnică.

„Atâta timp cât rezistența ucraineană continuă la „Azovstal”, pierderile ruse vor crește și planurile pentru Donbas vor fi zădărnicite”, a conchis Serviciul britanic de informații.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий