Manifestație de amploare. Mii de basarabeni continuă să protesteze la Chișinău (FOTO)

XZwvwogyAiY

Manifestație de amploare la Chișinău. Zeci de mii de moldoveni au protestat ieri în centrul orașului, înfuriați de invalidarea alegerilor pentru primărie, câștigate de proeuropeanul Andrei Năstase. Asta după refuzul instanțelor de judecată de validare a alegerilor, decizie cusută vizibil cu ață albă și, evident, politic.

Demonstranții l-au susținut pe câștigătorul scrutinului, proeuropeanul Andrei Năstase, după ce mandatul său a fost anulat. De la tribuna instalată în Piața Marii Adunări Naționale, el a dat vina pe Vlad Plahotniuc, un controversat milionar din Republica Moldova, pe care îl acuză că ar controla din umbră politica din țara vecină.

Organizatorii protestului au cerut populației să nu se lase manipulată și să mențină presiunea asupra autorităților până când vor valida mandatul lui Năstase. Piața din fața Primăriei s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni care au ieșit în stradă, astfel că după o oră manifestația a fost mutată într-un spațiu mai mare.

Protestatarii au afișat pancarte pe care scria „Deja e mai rău” și au scandat „Hoții!”.

Acum, ultima instituție la care poate apela Andrei Năstase e Curtea Supremă de Justiție.

La moment sute de manifestanți continuă să ceară validarea alegrilor din 3 iunie scandând: „Noi suntem poporul, decidem viitorul”, „Validați mandatul”, „Nu cedăm”, „Demnitate”.

w218DyEaEIM
 Os3eRXm4Hhw nwYV1jcIohM

Добавить комментарий