Marea Britanie: Rusia a pierdut 5.000 de tancuri în războiul împotriva Ucrainei

1 11 Ф 4

Rusia încearcă să pretindă că învinge, dar pare să uite că a pierdut deja 5.000 de tancuri în acest război, a declarat de Nicholas Okott, consilier militar principal al delegației britanice la OSCE, în timpul ședinței Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității, relatează Ukrinform.

„Războiul oribil al Rusiei împotriva Ucrainei durează de 200 de ori mai mult decât a prezis Rusia. Apărarea incredibilă a Ucrainei este rezultatul marelui curaj și al rezistenței poporului ucrainean”, a declarat Okott.

El nu a exclus ca în această iarnă Rusia va încerca din nou să lovească direct infrastructura energetică a Ucrainei  – „dacă va reuși să își refacă stocul tot mai mic de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune”. Iar acest lucru „ar fi în conformitate cu calea cinică pe care Rusia a ales-o pentru a-și duce războiul ilegal”.

„Poate că Rusia proclamă o nouă ordine mondială, dar aceasta este o ordine mondială în care Rusia invită gruparea teroristă HAMAS la Moscova după ce HAMAS a ucis cu brutalitate peste 1.400 de cetățeni israelieni. Aceasta este ordinea mondială a alianței cu Iranul, un furnizor de drone kamikaze Shahed, care sunt utilizate pe scară largă de Rusia pentru a ucide civili ucraineni și a ataca infrastructuri critice. Aceasta este dezvoltarea Coreei de Nord, care este noul partener strategic al Rusiei în materie de arme și furnizor de asistență militară”, a declarat Okott. El a adăugat că nu este vorba cu adevărat de o „nouă ordine mondială”, ci de un „grup de state autoritare care s-au unit din disperare”. „Alăturarea forțelor cu astfel de regimuri arată adâncimile la care s-a scufundat Rusia în încercarea sa de a-și menține trupele pe câmpul de luptă. Rusia face acest lucru în timp ce continuă să sufere pierderi devastatoare atât în jurul Avdiivka, cât și în campania în ansamblu”, a spus Okott. De asemenea, el a subliniat că Regatul Unit va continua să sprijine Ucraina până când Rusia va părăsi teritoriul ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий