În regiunea Cernăuți va fi deschis un centru de reabilitare pentru militarii răniți RECOVERY

1 11 Ф 3

Administrația Militară Regională Cernăuți, Consiliul Regional Cernăuți și Proiectul Victor Pinciuk RECOVERY au semnat un memorandum de parteneriat și cooperare. Acesta prevede crearea unui centru de reabilitare inovator cu o capacitate de până la 50 de paturi pentru apărătorii răniți ai Ucrainei, informează Administrația Militară Regională Cernăuți.

Proiectul RECOVERY este un exemplu de parteneriat de succes între sectorul privat și cel de stat, atunci când filantropiștii creează centre de reabilitare inovatoare pe baza instituțiilor medicale de stat. Astfel, proiectul va finanța renovarea unuia dintre spitalele principale din Bucovina, unde va fi amplasat centrul, dotarea acestuia cu echipamente medicale inovatoare și formarea unei echipe multidisciplinare de medici.

„Am decis că cea mai bună opțiune este Spitalul regional pentru veteranii de război. Acesta ar trebui să fie un centru de reabilitare modern, care va oferi servicii medicale, reabilitare psihologică și condiții confortabile pentru pacienți, medici și vizitatori, în conformitate cu principiile accesului fără bariere pentru persoanele cu mobilitate redusă», a declarat Ruslan Zaparaniuk, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți.

În prezent, 7 centre de reabilitare RECOVERY oferă servicii gratuite în Kiev, Lviv, Vinnyția, Odesa (două unități) și Dnipro (două unități). În total, aproape 4.000 de pacienți au primit deja îngrijiri de reabilitare în centrele din rețeaua națională.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий