Mici ajutori ai Armatei Ucrainene

27 07 2022 F 1

Maksym, un băiat de unsprezece ani, e din localitatea Pokrovsk, regiunea Doneţk. Împreună cu mama sa, Olena, în luna martie a ajuns la Cernăuţi, unde au fost găzduiţi într-un cămin. Mai târziu a sosit şi fratele mai mare, în vârstă de şaptesprezece ani, din Harkiv. Într-o bună zi Maksym a auzit întâmplător discuţia mamei cu fratele mai mare: vorbeau despre felul cum să întreţină familia şi cum urmează să trăiască mai departe. Maksym a hotărât să le ajute. El şi-a amintit despre cartea „Câinele cu numele Mani”, pe care a citit-o anul trecut. În ea se povesteşte despre o fetiţă care şi-a ajutat părinţii să achite creditele. La fel şi Maksym a scris anunţuri, propunând serviciile sale: să scoată gunoiul, să aducă apă, să îngrijească de prietenii patrupezi ai familiilor. Când locatarii au aflat că Maksym se străduiește să-şi ajute familia şi să adune şi bani pentru apărătorii ucraineni, l-au susţinut pe băiat. Astfel, Maksym a reuşit să adune bani pentru 25 de veste antiglonţ, dispozitive optice nocturne. În afară de aceasta, a expediat 50 mii grivne pentru reabilitarea unui militar, care şi-a pierdut în luptă un picior.

Un alt băiat, tot cu numele Maksym, în vârstă de şapte ani din Ivano-Frankivsk, a primit de ziua naşterii 5 mii grivne pentru a-şi cumpăra o bicicletă. Însă el a procedat altfel: a dat aceşti bani voluntarilor care colectau mijloace pentru cumpărarea unui automobil destinat militarilor ucraineni.

Ostap, un adolescent din Şepetivka, regiunea Hmelniţki, aduna bani pentru o vestă antiglonţ pe care intenţiona s-o dăruiască unui apărător ucrainean. Însă banii pe care îi avea de la colindă şi cei primiţi de la ziua de naştere nu i-au ajuns să cumpere vesta antiglonţ. Împreună cu mama au hotărât să procure un încărcător care funcţionează pe baterii solare. Dispozitivul portativ a şi fost transmis militarilor de la subunitatea de apărare antiaeriană din Şepetivka. Fapta lui Ostap i-a încântat pe militari.

27 07 2022 ф 2

27 07 2022 Ф 3

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий