Mihai Acostachioaie: „A construi înseamnă a făuri ceva bun și frumos pentru oameni”

7 12 2022 F 2

Oamenii de binefacere și sponsorii sunt oaspeți așteptați la orice instituție de învățământ. Multe probleme de ordin material au fost rezolvate cu ajutorul sponsorilor în decursul ultimelor decenii la Școala medie nr.10 din orașul Cernăuți.

­–Cu mai mulți ani în urmă, domnul Mihai Grosu, pe când era deputat în Consiliul Orășenesc Cernăuți, ales din partea locuitorilor suburbiei Roșa, s-a interesat de situația de la școala noastră, își amintește directorul acestei instituții de învățământ, Alexandru Rusnac. De atunci ne vizitează des, este oaspetele dorit la cele mai mari sărbători de la școală. Fiind întreprinzător, ne-a ajutat și ne ajută la întărirea bazei materiale a școlii. Nu uită nici de cadouri pentru elevi.

–Vreau să-i aduc mulțumiri din suflet și altui om de afaceri – lui Mihai Acostachioaie, care procedează la fel ca și Mihai Grosu, continuă domnul director. El este descendent dintr-o familie de buni și vrednici gospodari, care au educat cinci  copii și toți au învățat la Școala nr.10 de la Roșa. Mama lor, doamna Stela, lucrează și în prezent la școala noastră. Mihai Acostachioaie conduce Firma „ZahBudCom”, care activează în domeniul construcției. Și iată, zilele acestea, domnul Mihai Acostachioaie ne-a ajutat să schimbăm patru geamuri și o ușă de la școală cu altele noi, moderne. Astfel, am reușit să încheiem înlocuirea tuturor geamurilor și ușilor, proces desfășurat treptat.

7 12 2022 F 1 (2)

–Am făcut-o din îndemnul inimii și a datoriei față de școala natală, unde am fost învățat să fac bine pentru oameni, recunoaște domnul Mihai Acostachioaie. Dacă există o astfel de posibilitate de ce să n-o folosesc? Școala mi-a dat  mult pentru viață și eu sunt dator s-o ajut.

Sunt vorbele unui adevărat creștin. De altfel, firma „ZahBudCom” construiește și lăcașe de cult.

–În momentul de față înălțăm o biserică nouă la Priprutea, spune domnul Mihai Acostachioaie. Mai înainte am construit un lăcaș de închinare la Cuciurul Mare. A construi pentru mine înseamnă a făuri ceva bun și frumos pentru oameni.

7 12 2022 F 3 (2)

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului”   – www.lyberti.com

Добавить комментарий