Miliardarul Igor Kolomoiski a revenit în Ucraina (VIDEO)

Screenshot_6

Fostul guvernator al regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski, a revenit în Ucraina. Avionul miliardarului, care a decolat din Israel, a aterizat în noaptea de 16 mai pe aeroportul din Dnipropetrovsk, anunță Ukrainska Pravda.

Oligarhul nu a vizitat Ucraina din iunie 2017. Într-un comentariu pentru thebabel.com. Kolomoiski a confirmat reîntoarcerea sa în Ucraina, declarând că deocamdată nu știe ce intenționează să facă în primul rând.

Kolomoiski, considerat al doilea cel mai bogat om din Ucraina, după Rinat Ahmetov, e asociat cu campania prezidențială a lui Vladimir Zelenski. Astfel, în campania electorală, Petro Poroșenko l-a acuzat pe Zelenski că ar fi o marionetă a oligarhului Igor Kolomoiski, al cărui canal de televiziune a difuzat serialul „Servantul poporului”, în care noul președinte ales a interpretat rolul de președinte.

Anterior, Kolomoiski a declarat că intenționa să se întoarcă acasă după inaugurarea președintelui nou ales al Ucrainei.

Igor Kolomoiski deține grupul Privat și holdingul media 1+1. În 2016, guvernul a anunțat naționalizarea celei mai mari bănci private din țară, PrivatBank, deținută de Kolomoiski. Omul de afaceri a fost acuzat atunci  că a retras activele din bancă, după care a părăsit Ucraina.

În aprilie 2019, un tribunal din Kiev a constatat că naționalizarea PrivatBank a fost efectuată cu încălcări.

Lasă un răspuns