Ministerul britanic al Apărării a numit numărul de copii ucraineni, aflați în „lagărele de reeducare” ale Federației Ruse

20 11 Ф 1

Ocupanții ruși țin deja peste 10.000 de copii ucraineni în „taberele lor de reeducare”, relatează RBK-Ucraina cu referire la comunicarea Ministerului Apărării al Marii Britanii pe Twitter. „Potrivit datelor disponibile, cel puțin 11 mii de copii ucraineni ar fi ținuți în 43 de tabere de reeducare din Rusia, la mii de kilometri de casele lor”,  a subliniat ministerul. De asemenea, acesta a menționat că dreptul la viață și la libertate al acestor copii este amenințat. În același timp, Ministerul Apărării notează că astfel de date sunt indicate în raportul Laboratorului Yale pentru studii umanitare.

Vă reamintim că, anterior, existența „taberelor de reeducare” pe teritoriul Rusiei a fost confirmată de Împuternicitul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț. Acesta a declarat că se încearcă de a-i înscrie pe copiii ucraineni în diferite organizații militare pentru a crește o nouă generație de militari ruși. Potrivit lui Lubineț, nu numai băieții, ci și fetele sunt „reeducate”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий