Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că Germania insistă asupra apartenenței depline a țării noastre la Uniunea Europeană

10 05 2022 F 4

În cadrul briefingului comun cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, ea a accentuat: „Insistăm asupra aderării depline a Ucrainei la UE. Dorim să realizăm o reformă profundă în UE, iar aceasta va fi, de asemenea, o învăţătură după acest război de agresiune. Vreau să precizez că acum nu este momentul să fie examinat paragraf cu paragraf. Acum este momentul să luăm o poziție foarte clară, o poziție între război și pace», scrie „Dzerkalo tyjnia”.

Reamintim, că ministrul de Externe, Dmytro Kuleba,  a remarcat anterior că probabilul refuz al UE Ucrainei de a acorda statutul de candidat la aderare ar fi o fraudă. El a subliniat că țara noastră este singurul loc din Europa în care oamenii mor din cauza valorilor pe care se bazează Uniunea Europeană.

Comisia Europeană intenționează să prezinte până la sfârșitul lunii iunie un raport privind pregătirea Moldovei, Ucrainei și Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий