„Moartea” lui Putin –  parte a unui anumit scenariu

1 11 F 1

Reprezentantul Direcției Principale de Informații, Andrii Iusov, consideră că știrile false despre presupusa moarte a președintelui rus, Vladimir Putin, au avut ca scop testarea reacției rușilor obișnuiți, a elitelor și a propagandei, fiind, de asemenea, un instrument de influențare a lui Putin însuși și parte a unui anumit scenariu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de informații militare ucrainene, Andrii Iusov, la radio NV a declarat: „Aceasta este o muzică dulce pentru ascultătorii ucraineni și ar trebui să fie o veste bună… Dar acesta este doar un mesaj de pe canalele anonime rusești de pe Telegram.

Este o poveste internă, destinată unui public intern rusesc. Bineînțeles, nu îl ajută prea mult pe Putin personal, pentru că în Rusia există mulți susținători ai teoriilor conspirației.

…Confruntările interne din Rusia continuă. Ele se răspândesc sub diverse forme, inclusiv prin campanii de informare internă similare.

Scopul de bază al știrilor false este de a analiza reacția societății în cifre, în dinamică – reacția indivizilor, a elitelor, a mass-media. În acest fel, imperiul, care este construit pe munca serviciilor speciale, învață cum să continue să conducă. Este, de asemenea, un instrument de influență asupra lui Putin însuși sau asupra cuiva ca el. El este forțat să reacționeze, iar Peskov (purtătorul de cuvânt al lui Putin) este forțat să reacționeze și să demonstreze că nu este așa.  Este evident că nu s-a pus punct, ci este un anumit scenariu”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий