Moldova a reacționat la declarația Tiraspolului de a adera la Rusia

22 07 2022 Ф 2

Biroul politici de reintegrare din Moldova a răspuns la declarația „șefului departamentului transnistrean de externe”, Vitali Ignatiev, despre aceea că Tiraspolul intenționează să obțină independența cu aderarea în continuare la Rusia, transmite Ukrinform cu referire la NewsMaker.  „Toți partenerii internaționali și autoritățile constituționale susțin puternic formula soluționării pașnice a conflictului transnistrean, respectând suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei în frontierele sale recunoscute internațional”, a declarat Biroul politici de reintegrare. S-a accentuat că reintegrarea țării este principalul scop al negocierilor privind soluționarea conflictului transnistrean.

Anterior „șeful departamentului transnistrean de externe”, Vitali Ignatiev, a declarat că Tiraspol intenționează să obțină independența cu aderarea în continuare la Rusia. „Vectorul Transnistriei de-a lungul anilor de existență a republicii rămâne neschimbat, exprimat la referendumul din 17 septembrie 2006, și indică clar: independența cu aderarea în continuare la Federația Rusă. Independența „țării” este prioritate necondiționată”, el a spus.

Ukrinform amintește că la 26 iunie, Președintele Moldovei, Maia Sandu, la conferința de presă comună cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, la Kiev, a declarat că Moldova face tot posibilul pentru a nu permite ca Transnistria nerecunoscută să prezinte un pericol pentru ea și Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий