Moldova și-ar dori să obțină gazele rusești din România, ocolind Ucraina

305981

Moldova este interesată de noile livrări alternative de gaze naturale din Rusia, ocolind Ucraina. În special, în acest scop este efectuată construcția gazoductului din România „Iași –Ungheni – Chișinău”. Acest lucru a fost comunicat jurnaliștilor de către președintele țării, Igor Dodon, relatează NOI.md.

„Bineînțeles că pentru Moldova este foarte important să obțină combustibil fără întreruperi. Îmi amintesc de anul 2009, începutul anului, când eu am fost vicepremierul Moldovei, când a fost blocat tranzitul gazelor prin Ucraina”, a spus Dodon. El a menționat că acest lucru a fost o problemă serioasă pentru țară vecină și trebuia „în fiecare zi să calculezi ca volumul de gaze să fie suficient pentru toate localitățile”. 

„De aceea, dacă va apărea o oportunitate suplimentară de a obține gaze rusești prin alte rute alternative, bineînțeles că pentru noi ar fi interesant. Noi în prezent investim și construim gazoductul din România „Iași-Ungheni-Chișinău”. Acest lucru va oferi o oportunitate de a reduce riscurile care există acum în țările de tranzit”, a adăugat el.

Добавить комментарий