Paul Manafort, omul lui Trump, a câștigat în Ucraina 60 milioane dolari

BN-UJ317_359yp_OR_20170720164718

Fostul șef al campaniei electorale a președintelui american Donald Trump, Paul Manafort, a câștigat peste 60 de milioane de dolari în calitate de consultant politic în Ucraina, venituri pe care nu le-a precizat în declarația sa, scrie Bloomberg, citând un comunicat al procurorului special, Robert Mueller.

Potrivit documentului, autoritățile SUA „vor dovedi ca Manafort a câștigat mai mult de 60 de milioane de dolari din activități desfășurate în Ucraina și nu a indicat o mare parte din acești bani în declarația de venit”.

În același timp, Mueller s-a pronunțat împotriva restricționării accesului juraților la documentele și fotografiile lui Manafort, făcute pe durata șederii acestuia în Ucraina. Anterior, apărarea fostului șef al companiei electorale a candidatului Trump a cerut eliminarea din dosar a 474 de pagini, „care nu au legătură cu respectivul caz, induc în eroare și reclamă un consum nejustificat de timp”.

În replică, Robert Mueller a subliniat că fotografiile arată cum a lucrat Manafort în Ucraina, atât la alegerile prezidențiale din 2010, cât și la alegerile legislative din 2012.

Добавить комментарий