Momente semnificative ale săptămânii

People look at a burning educational institution building after a Russian missile strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Odesa, Ukraine April 29, 2024. REUTERS/Sergey Smolentsev

Summit-ul pentru pace din Elveția va avea loc la 15-16 iunie. Secretarul general al NATO vizitează Ucraina, se întâlnește cu Zelenskш și îl invită pe Președintele ucrainean la summit-ul Alianței de la Washington. Ucraina depune la Consiliul Europei o cerere de suspendare parțială a anumitor clauze ale Convenției privind drepturile omului.

În Ucraina este creată o unitate feminină de drone. Ministerul Apărării anunță cuantumul plăților către militari pentru participarea la lupte și echipamentele rusești distruse. Ucraina are dreptul de a ataca Rusia cu arme britanice — Ministerul britanic de Externe.

Pe 29 aprilie, o clădire a unei instituții de învățământ ia foc în timpul unui atac cu rachete la Odesa. Există morți și răniți. Fostul deputat Serghii Kivalov se numără printre răniți.

Comitetul pentru politica umanitară și de informare al Radei Supreme declară că presiunile asupra Audiovizualului public  sunt inacceptabile. Jurnaliștii vor avea acces la Rada Supremă în timpul sesiunilor.

Momente semnificative ale săptămânii în imaginile selectate de Audiovizualul public ucrainean.

Oamenii privesc clădirea în flăcări a unei instituții de învățământ după un atac cu rachete rusești în Odesa, 29 aprilie 2024.

O femeie cu copilul ei într-o ambulanță de evacuare în Kiev, 26 aprilie 2024. În cursul serii, două spitale din Kiev au evacuat de urgență pacienții și personalul din cauza amenințării atacurilor cu rachete rusești.

4 5 F 4

Credincioși Bisericii Ortodoxe din Ucraina într-un nou locaș de închinare din satul Lukașivka, regiunea Cernighiv, 26 aprilie 2024.  Noua biserică de lemn a fost construită lângă Biserica Înălțarea Domnului, care a fost distrusă în timpul luptelor din primăvara anului 2022.

4 5 F 6

Un desen din caietul de notițe al lui Andrii, un pilot de recunoaștere ucrainean din Brigada 22, la o poziție din apropierea localității  Ciasovyi Yar, regiunea Donețk, 1 mai 2024. Andrii s-a oferit voluntar să lupte, a devenit mitralior și apoi pilot de drone. În clipele scurte de răgaz el  preferă să deseneze.

TOPSHOT - A photograph taken on a position at a field near Chasiv Yar, Donetsk region, on May 1, 2024, shows drawings in the sketchbook of Ukrainian reconnaissance drone pilot of the 22nd Brigade Andriy, 48, called "Roy" from his war name, amid the Russian invasion of Ukraine. When Russia invaded Ukraine, Andriy volunteered to fight, becoming a machine-gunner and then a drone pilot. And "to keep from going mad", this architect began to draw the horrors of war. (Photo by Genya SAVILOV / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION (Photo by GENYA SAVILOV/AFP via Getty Images)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий