Momente semnificative ale săptămânii

TOPSHOT - Local residents walk past the railway station destroyed by a Russian missile attack in Kostyantynivka, Donetsk region, on February 25, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP) (Photo by ANATOLII STEPANOV/AFP via Getty Images)

Forțele de apărare i-au alungat pe ruși din Krasnogorivka și s-au retras din trei sate de lângă Avdiivka. În februarie Armata Ucraineană a doborât 13 avioane rusești. Volodymyr Zelenski l-a înlocuit pe comandantul forţelor logistice ale Forţelor Armate Ucrainene și a semnat un proiect de lege privind demobilizarea recruţilor. Comitetul de profil al  Radei Supreme a început să examineze proiectul de lege privind mobilizarea pentru a doua lectură și a introdus noi amendamente.

Macron nu a exclus posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina. Biden a declarat că SUA nu vor face acest lucru. Pentagonul ia în considerare acordarea de ajutor militar Ucrainei din propriile rezerve. Valoarea ajutorului este estimată la 4 miliarde de dolari. Parlamentul European a aprobat de asemenea , un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Kievul se așteaptă să primească prima tranșă în martie.

Transnistria nerecunoscută apelează la protecția Rusiei din cauza unei presupuse „presiuni sporite” din partea Republicii Moldova. Erdogan propune din nou organizarea de „negocieri de pace” între Rusia şi Ucraina în Turcia.

Audiovizualul public ucrainean a însoţit aceste informaţii pe scurt cu mai multe fotografii.

Localnicii  trec pe lângă gara distrusă de tirurile de rachete rusești în Kostiantynivka, regiunea Donețk, 25 februarie 2024. Bombardamentele au avariat, de asemenea, o biserică, clădiri private și cu apartamente, peste douăzeci de magazine și pavilioane comerciale, trei instituții de învățământ și două clădiri administrative din oraș.

Oamenii urmăresc activitatea salvatorilor în Dnipro, 24 februarie 2024. În noaptea de 24 februarie, patru apartamente de la etajele opt și nouă ale unei clădiri înalte au fost distruse de un atac cu drone.

2 3 F 2

Un militar ucrainean se pregătește pentru focul de artilerie la o poziție de luptă în direcția Bahmut din regiunea Donețk, 26 februarie 2024.

DONETSK OBLAST, UKRAINE - FEBRUARY 26: Ukrainian soldiers prepare their next artillery fire from their fighting position as the Russia-Ukraine war continues in the direction of Bakhmut, Donetsk Oblast, Ukraine on February 26, 2024. (Photo by Jose Colon/Anadolu via Getty Images)

Localnicii primesc pachete cu alimente distribuite de voluntari în Sloviansk, regiunea Donețk, 26 februarie 2024.

TOPSHOT - Local residents receive food kits distributed by volunteers of the NGO "Responsible Citizens" with the financial support of the UK Government, in Sloviansk, Donetsk region, February 26, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP) (Photo by ANATOLII STEPANOV/AFP via Getty Images)

Locuitorii locali participă la o ceremonie de comemorare sub podul distrus din Irpin, la cea de-a doua aniversare a invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, regiunea Kiev, 24 februarie 2024.

TOPSHOT - Local residents attend a memorial ceremony under a destroyed bridge in Irpin, northwest of Kyiv, on February 24, 2024, on the second anniversary of Russia's invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP) (Photo by ROMAN PILIPEY/AFP via Getty Images)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий