Momente semnificative ale săptămânii

6 4 F 9

La 2 aprilie, dronele au atacat o fabrică din Yelabuga, unde rușii produc drone Shahed, și o rafinărie de petrol din Nijnekamsk. La 5 aprilie Forțele de Apărare Ucrainene au atacat aerodromurile rusești din Kursk, Yeisk și Engels, distrugând avioane, cel puțin șase avioane de pe aerodromul Morozovsk din Rusia.

La 5 aprilie, o echipă de filmare a Audiovizualul public din Zaporijjia a nimerit sub un tir de foc, jurnaliști de la alte medii au fost răniți.

Proiectul de lege privind mobilizarea a fost inclus pe ordinea de zi a Radei Supreme pentru săptămâna plenară din 10-11 aprilie.

Rusia se pregătește să mobilizeze 300.000 de soldați pentru 1 iunie și plănuiește alte 2-3 lovituri masive asupra sectorului energetic al Ucrainei în această primăvară. În ultimele săptămâni, Rusia a distrus 80% din centralele termice din Ucraina.

Secretarul general al NATO propune crearea unui fond de 100 de miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina. 44 de țări susțin un tribunal special pentru Rusia pentru crimele împotriva Ucrainei. Ucraina introduce funcția de ombudsman militar. Poroșenko afirmă că va candida la următoarele alegeri prezidențiale.

Momente semnificative ale săptămâni în imaginile alese de Audiovizualul public ucrainean.

Rănită, Lyubov Savchuk, sau, așa cum îi spun vecinii, bunica Lyuba, stă pe canapeaua din apartamentul ei din Herson. Dimineața, armata rusă a atacat cartierul Nipru din oraș. Doamna Liubov dormea în timpul atacului. A auzit explozii, apoi a căzut tencuiala peste ea. Herson, 5 aprilie 2024.

Dmytro lângă casa cu două etaje distrusă din Bogorodicine. Oamenii locuiesc în casele distruse, fără utilități, de peste un an în orașul eliberat în toamna anului 2022. Toate clădirile rezidențiale și infrastructura au fost distruse de bombardamentele rusești. Satul a fost ocupat timp de aproximativ patru luni.

6 4 F 10

Salvatorii din Harkov, dimineața, la locul bombardamentelor din districtul Novobavarski din Harkiv, 4 aprilie 2024. Noaptea, trei dintre colegii lor au fost uciși aici — Vladislav Loginov, în vârstă de 52 de ani, Volodymyr Matiuşenko, în vârstă de 41 de ani, și Serghii Baidalinov, în vârstă de 32 de ani. Fiul lui Vladislav Loginov stingea focul după prima lovitură cu tatăl său.

6 4 F 11

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий