Momente semnificative ale săptămânii

27 4 F 1

Joe Biden interzice TikTok în SUA și semnează un proiect de lege pentru alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari Ucrainei. SUA anunță un nou pachet de ajutor militar în valoare de 1 miliard de dolari și pregătește un altul de 6 miliarde de dolari, în timp ce Marea Britanie predă Ucrainei arme în valoare de 500 de milioane de lire sterline. În martie, Statele Unite au transferat în secret ATACMS cu rază lungă de acțiune către forțele de apărare. Grecia a refuzat să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Corpurile a 140 de soldați ucraineni morți sunt returnate Ucrainei.

Consulatele ucrainene au suspendat temporar activitățile consulare pentru cetățenii ucraineni de vârstă militară, iar Cabinetul de Miniștri a interzis trimiterea de pașapoarte în străinătate pentru aceștia.

Compania germană Knauf părăsește Rusia în urma unui raport privind implicarea sa în „reconstrucția” oraşului Mariupol. Adjunctul ministrului l apărării, Timur Ivanov, este arestat în Rusia. O navă care transporta arme din RPDC către Rusia este reperată într-un port chinezesc.

Guvernul a alocat 8 miliarde grivne pentru construcția de fortificații. Departamentul de Stat al SUA include Televiziunea United News în raportul său privind încălcarea drepturilor omului în Ucraina. Militara  și jurnalista Alla Pușkarciuk a fost ucisă pe linia frontului.

Momente semnificative ale acestei săptămâni de război total pentru ucraineni,  în grupajul de fotografii selectate de Audiovizualul public.

O femeie rănită într-o ambulanță din Harkiv, 24 aprilie 2024. Ca urmare a loviturilor rusești asupra cartierului Şevcenko din Harkiv, în timpul nopții, trei persoane au fost rănite, iar alte trei au solicitat ajutor medical pentru reacții acute de stres.

Localnici fac curățenie într-o casă care a fost puternic avariată de bombardamente în Bilopillia, regiunea Sumy, 24 aprilie 2024. Un obuz de la un lansator rusesc de rachete multiple „Grad” a lovit dormitorul casei în seara zilei de 23 aprilie, rănind un bărbat de 45 de ani. Alte 20 de gospodării au fost, de asemenea, parțial avariate.

27 4 F 2

Un militar al Brigăzii 57 de infanterie motorizată separată transportă un obuz de artilerie la o poziție de la periferia orașului Kupiansk, regiunea Harkiv, la 21 aprilie 2024.

FILE PHOTO: A serviceman of Ukraine's 57th brigade carries an artillery shell at a position at the outskirts of Kupiansk, amid Russia's attack on Ukraine, April 21, 2024. REUTERS/Thomas Peter/File Photo

Turnul de televiziune din Harkiv, avariat de o lovitură rusă, 22 aprilie 2024. Turnul de televiziune fusese deja lovit de bombe rusești în primăvara anului 2022. La vremea respectivă, acesta a supraviețuit și era încă cea mai înaltă clădire din oraș. Înălțimea turnului TV era de peste 240 de metri.

A view of the television tower, broken in half after it was hit by a Russian missile in Kharkiv, Ukraine, Monday, April 22, 2024. (AP Photo/Andrii Marienko)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий