Se va confrunta Ucraina cu întreruperi de energie electrică sau pene de curent din cauza bombardamentelor rusești: care a fost răspunsul Premierului Şmygal?  

27 4 Ф 1

Rusia continuă să lanseze atacuri masive împotriva Ucrainei. În special, infrastructura energetică a țării este atacată. Premierul ucrainean, Denys Şmygal a comentat când ar putea avea loc în Ucraina întreruperi masive de energie electrică din cauza loviturilor cu rachete rusești.  El și-a împărtășit opinia în timpul telemaratonului informativ. „Aceasta este o informație sensibilă. Bineînțeles, nu aș vrea să o transmit atunci când inamicul înțelege unde și cât timp mai are la dispoziție”, a declarat Şmygal. În același timp, șeful Guvernului ucrainean a dat asigurări că sistemul energetic al țării este în prezent echilibrat și funcționează normal. Potrivit lui, nu sunt așteptate pene de curent pe scară largă, cu excepția regiunilor de pe linia frontului, unde rețelele electrice au fost practic distruse.

„Începând de astăzi, sistemul energetic este echilibrat și funcționează, iar noi nu prevedem nicio pană de curent sau întrerupere”, a declarat Şmygal. Premierul a subliniat că, în cazul unor noi lovituri cu rachete rusești asupra infrastructurii energetice, partea ucraineană va „rezista, va restaura și va repara echipamentele”. De asemenea, el a făcut apel la populație să economisească energia electrică pentru a „nu da inamicului niciun motiv de bucurie”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий