Moscova: Nu putem garanta retragerea trupelor din Donbas

images_cms-image-000078203

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitry Peskov, a declarat că Kremlinul are o «oarecare influență» asupra militanților din Donbas, dar nu poate asigura retragerea trupelor, relatează TASS, citat de Uawire.org.

„Vorbim despre soluționarea în cadrul conflictului ucrainean. Kremlinul, desigur, are o oarecare influență asupra„ republicilor din Donbas, dar, după cum știți, republicile din Donbas sunt entități independente în soluționarea conflictului», a declarat Peskov.

De asemenea, Kremlinul susține în continuare că Rusia nu este parte implicată în conflict. Peskov a adăugat că „Moscova, împreună cu Berlinul și Parisul, este garantul planului de acțiune de la Minsk și este interesată de punerea în aplicare a acestuia».

La 1 octombrie, la Minsk, a fost încheiat un acord cu privire la retragerea trupelor din districtele Petrovsky și Zolote din regiunea Luhansk. Separarea trupelor a fost așteptată să înceapă pe 7 octombrie, dar a fost amânată din cauza continuării atacurilor.

În următoarele șapte zile, părțile ar trebui să confirme că au intenții serioase în ceea ce privește aplicarea acordului. Dacă separarea forțelor începe, dar nu este finalizată, Forțele Armate ucrainene vor reveni pe pozițiile deținute.

Sursa: defenseromania

Добавить комментарий