Myhailo Podoliak: „Este posibil să se pună capăt războiului doar dacă Rusia pierde și întreaga companie a lui Putin dispare”

28 3 F 10

Ucraina a întreprins o serie de lovituri de succes asupra rafinăriilor de petrol rusești de la începutul anului 2024.  Acest lucru nu afectează furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune de la parteneri către țara noastră, a explicat într-un interviu exclusiv pentru Canalul  24 consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Myhailo Podoliak. Potrivit lui, furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune Ucrainei ține, în primul rând, de decizia politică, de calitatea de lider și de imagine. După cum a subliniat Podoleak,  Ucrainei îi furnizează parțial rachete unele „țări curajoase care înțeleg consecințele dacă democrația rusă rămâne într-o stare militaristă”. Este vorba despre Marea Britanie, în special despre partenerii francezi și italieni. Alte țări au propria lor poziție. Accentele corecte ar fi următoarele: Rusia nu se va reconstrui și nu poate exista fără războaie, dovedindu-și astfel „dominația”; este posibil să se pună capăt războiului doar dacă Rusia pierde și întreaga companie a lui Putin dispare. Acest lucru se poate face doar pe cale  militară; pentru a lupta împotriva performanțelor cantitative ale Rusiei, trebuie să existe paritate, în special în materie de armament. Trebuie distrusă logistica, infrastructura și aprovizionarea armatei inamice; poate fi înfricoșător, dar nu există altă soluție.

Prin urmare, Ucrainei, care dorește să accelereze finalizarea războiului, nu i se poate interzice să distrugă ceea ce îi permite Rusiei să ducă războiul său de agresiune, a subliniat Podoliak. În acest scop, apărătorii noștri vor folosi toate instrumentele posibile.

„După doi ani de război și de atacuri cu tot felul de rachete rusești, cu siguranță ar trebui să ne comportăm puțin altfel decât o facem astăzi. Nimeni nu poate spune Ucrainei că are sau nu are dreptul să facă ceva în acest război, pentru că acest lucru va afecta într-un mod ciudat și ilogic prețurile pe piața petrolului”, a adăugat el.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий