Surorile  gemene Vira şi Nadia din Cernăuţi şi-au marcat jubileul de 90 de ani şi au fost incluse  în Registrul Naţional al Ucrainei

28 3 F 11

Surorile gemene din Cernăuți și-au sărbătorit cea de-a 90-a aniversare și au fost incluse în Registrul Național al Recordurilor din Ucraina ca fiind cele mai bătrâne gemene. Surorile gemene Vira Hviiuzova și Nadia Beregheci sunt din Donețk. Au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, Foametei, războiului din 2014 și invaziei ruse la scară largă. Surorile au lucrat la Uzina Metalurgică din Donețk. În 1967, Nadia și soțul ei s-au mutat la Cernăuți. Sora ei geamănă, Vira, a rămas în Donețk.

„Când soțul meu a murit, m-am dus la Donețk, la sora mea. Am locuit acolo o perioadă de timp. Când a început războiul, ne-am mutat la Cernăuţi.  De acum sunt 5 ani de când a murit soţul surorii mele şi trăim amândouă împreună”, spune Nadia Beregheci.

Surorile gemene fac împreună treburile casnice. Vira și Nadia duc un stil sănătos de viață.

„De dimineață până la prânz suntem mereu în mișcare. Seara planificăm unde să mergem a doua zi, ce să facem, ce să cumpărăm. Dimineața, în fiecare zi, facem exerciții fizice timp de 30 de minute. Și apoi mergem la magazin, la piață, la farmacie”, spune Nadia.

Vira și Nadia au câte doi copii, de asemenea  nepoți și strănepoți. Unii dintre ei locuiesc în Cernăuți, așa că se văd des, cu alţii  comunică doar prin telefon. Surorile gemene visează să-și sărbătorească jubileul de 100 de ani într-un cerc familial mare, scrie publicaţia C4.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий