Nausėda a declarat că liderii UE sunt din ce în ce mai mult în favoarea unei înfrângeri a Rusiei în război

26 3 Ф 1

Liderii UE ajung din ce în ce mai mult la conștientizarea faptului că Rusia trebuie să fie învinsă în războiul împotriva Ucrainei, altfel „această poveste tragică va continua”, a  declarat Președintele lituanian, Gitanas Nausėda, relatează Politico. Nausėda a comentat ultimul summit al UE, menționând: „Cel puțin eu nu văd niciun lider care să vrea să-l sune pe Putin pentru a discuta problemele din Ucraina. Nu avem niciun lider care să mai aibă încredere în Putin. Cu excepția a doi», a adăugat el, referindu-se la premierii Ungariei și Slovaciei. În plus, președintele lituanian a declarat că el și alți lideri vor încerca să schimbe părerea acelor membri UE care sunt încă sceptici în privința amenințării rusești. „Dacă Rusia trece de prima linie de apărare în Ucraina, vor intra și la noi și va exista o a doua linie de apărare”, a explicat el.

Nauseda a mai spus că Rusia „amenință și sfidează toate sistemele democratice din Europa. Pe toate: Germania, Franța, Spania și chiar Portugalia, care este destul de departe de linia întâi”.

După cum s-a comunicat anterior, ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anušauskas, a declarat că Rusia continuă să-și consolideze capacitățile față de Occident și va reprezenta o amenințare pe termen lung pentru NATO.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий