„Nu există recrutare din străinătate”: un expert politic explică când poate Polonia să-i deporteze pe ucraineni

25 4 F 5

Analistul politic, Volodymyr Fesenko, a explicat de ce ministrul polonez al Apărării, Władysław Kosiniak-Kamysz, a declarat că țara sa este pregătită să ajute Ucraina să-și returneze recruții. El consideră că acest lucru reflectă starea de spirit a populației poloneze. Volodymyr Fesenko a declarat acest lucru într-un comentariu pentru TSN.ua.

Volodymyr Fesenko a subliniat că a vorbit cu polonezii despre acest subiect. Unul dintre jurnaliști a remarcat că spusele ministrului polonez al Apărării reflectă starea de spirit a cetățenilor polonezi.

„Ieri am vorbit cu un jurnalist polonez pe aceeași temă. Și el a spus că starea de spirit de neînțelegere a situației este foarte răspândită în Polonia. Îl citez literal, ei sunt nemulțumiți de faptul că mulți oameni, destul de tineri, folosesc atât şi pașaportul  ucrainean, și asistență din Polonia. Acest lucru provoacă neînțelegeri și condamnări din partea polonezilor. Este o reflectare a stării de spirit a opiniei publice poloneze. Dar acest lucru nu înseamnă că mâine vor fi expulzați din Polonia sau vor fi înrolați în armată. Subliniez faptul că nu există nicio procedură de recrutare din străinătate”, a declarat Volodymyr Fesenko.

Politologul  a subliniat că, în prezent, nu există niciun mecanism de recrutare a ucrainenilor din străinătate. În același timp, el nu exclude ca cei care încalcă legea să fie expulzați din Polonia.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий