Săptămâna spiritualității la Liceul din Cupca

25 4 ES 1

În cadrul acestei săptămâni am organizat mai multe măsuri cu caracter creștin. În primul rând, am adunat ceva mijloace bănești – elevii, profesorii, personalul tehnic, câțiva părinți s-au încadrat în această campanie de caritate. Banii colectați i-am transferat la Mănăstirea de maici din cătunul Leorda din Pătrăuții de Sus.

Am organizat o mare expoziție de lucrări creștine făcute de mâinile elevilor noștri. Sunt icoane creștine pictate, brodate cu diamant artificial, mărgele, fluturi strălucitori, mătase etc. În afară de icoane, am organizat o expoziție de atribute pascale: coșulețe, prosoape brodate, ouă încondeiate, flori, crenguțe artificiale… De asemenea sunt și tablouri brodate, lucruri făcute din hârtie, carton,  așa ca hulubași, iepurași, frunzulițe, rămurele, flori…

Gazetele de perete, desenele, aplicațiile, picturile cu tematică creștină, de asemenea,  au fost afișate pe coridoare, cabinete, sala de festivități a liceului. Activ s-au încadrat toți elevii, profesorii, mulți părinți care au ajutat la pregătirea acestor compoziții.

25 4 ES 2

Profesoara de cultură artistică, Lucica Dușceac,  a organizat cu un grup de elevi o măsură la care le-a demonstrat arta de încondeiere a ouălor pascale. Obicei vechi creștin, cu nuanțe autentice, specifice locului natal. Doamna profesoară le-a explicat ce vopsele se folosesc, cum se obțin culorile, ce instrumente se întrebuințează, ce ozoare se aplică pe ouăle pregătite pentru a fi puse în coșul pascal. Dumneaei a accentuat că principalul atribut la pregătirea ouălor pascale este ceara curată, naturală. Tuturor le-au plăcut cele relatate și auzite. Am făcut poze și video. Le vom păstra în arhiva liceului nostru.

Credința, bunătatea, milostenia, înțelegerea, toleranța, sunt acele lucruri care pe lângă pace și sănătate, sunt principale în viața noastră. Să dea bunul Dumnezeu ca sfintele Paști, cea mai mare sărbătoare creștină, să ne aducă în suflet bucurie, pace, sănătate și speranța că zile mai bune vor veni neapărat în viața noastră. Doamne ajută!

25 4 ES 3

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la Liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий