Numai Putin putea să dea ordin de a fi distrusă  Centrala hidroelectrică de la Kahovka

9 06 F 2

Ordinul privind aruncarea în aer a Centralei  hidroelectrice de la Kahovka a fost dat direct de președintele rus, Vladimir Putin, potrivit reprezentantului  Serviciului de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Andrii  Iusov. În interviul acordat publicaţiei „Ukrainska Pravda”, el a subliniat:  „Pot să spun opinia mea personală. Deoarece acest atac terorist este comparabil ca amploare cu decizia de a invada Ucraina la scară largă, decizia a fost luată și ordinul final a fost dat direct de dictatorul rus Putin. Nicio altă entitate, nicio altă persoană de pe teritoriul așa-numitei Federații Ruse nu și-ar fi asumat o astfel de responsabilitate”.  Andrii Iusov a adăugat că executorii au fost unitățile rusești, desfășurate în zona din jurul Centralei hidroelectrice și a barajului Kahovka. Iusov a sugerat, de asemenea, că alte forțe speciale au fost implicate în faza de exploatare minieră. „Sunt convins că a existat un grup de asigurare separat în cazul în care armata regulată refuza să îndeplinească această sarcină”, a explicat reprezentantul Serviciului de Informaţii.  Iusov a mai spus că a fost inițiată o procedură penală, că ancheta este în curs de desfășurare și că toate datele sunt transferate ca parte a acestei anchete.

„Da, a fost vorba de explozibili. Da, a fost o explozie internă și o detonare controlată. Acestea sunt informațiile pe care le putem face publice acum”, a spus el.

Potrivit Companiei „Energoatom”, scăderea rapidă a nivelului apei din rezervorul Kahovka prezintă o amenințare suplimentară pentru Centrala nucleară Zaporijjia, ocupată temporar. În prezent situația de la centrală este sub control, personalul ucrainean monitorizând toți indicatorii.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий