Numele Eroilor, incrustate pe plăci de granit…

5 06 Ф 1

Pe fațada Liceului nr.1 din Noua Suliță, în Duminica Mare, au fost inaugurate patru plăci comemorative, consacrate eroicilor apărători ai Ucrainei –  Iuri Luzianov, Valentin Ciupac, Serghei Godniuc și Bogdan Pulberg. Ei toți au fost absolvenți ai acestei instituții de învățământ. Au venit să-i comemoreze pe eroii nouăsulițeni rudele și prietenii lor, reprezentanții puterii și opiniei publice, profesori și elevi. Dreptul de a dezveli plăcile de granit cu chipurile apărătorilor veșnic tineri li s-a acordat membrilor familiilor lor. Printr-un minut de reculegere a fost cinstită memoria celor căzuți în luptele pentru independența Ucrainei.

5 06 Ф 2

„De fiecare dată, privind aceste plăci comemorative, în conștiința copiilor se va întipări prețul cu care au fost câștigate libertatea, independența și pacea noastră. În viitor clopoțelul școlar – la început și la sfârșit de an de învățământ – va răsuna aici, ca și în întreaga țară, și datorită acestor eroi – Iuri, Valentin, Serghei și Bogdan, care și-au jertfit viața pentru binele nostru. Amintirea despre ei va trăi veșnic și se va transmite de la o generație la alta”, a menționat primarul ad-interim al CT Noua Suliță, Serghei Arsenii.

5 06 Ф 3

Și-a împărtășit amintirile despre fiul-erou, Valentin Ciupac, mama sa, Minodora Ciupac, profesoară, scrie site-ul CT Noua Suliță.

5 06 Ф 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий