O chestiune de viață și de moarte: un expert explică de ce Putin caută propria sa formulă pentru a pune capăt războiului

22 6 Ф 1

Stăpânul de la Kremlin nu a atins principalele obiective strategice pe care și le-a stabilit la începutul campaniei militare.

Președintele rus Vladimir Putin, care a declanșat războiul din Ucraina, încearcă să găsească propria sa formulă pentru a pune capăt războiului, deoarece o înfrângere completă ar însemna moartea sa inevitabilă. Așa consideră analistul militar Petro Cernyk într-un interviu exclusiv pentru tsn.ua.

„El  (Putin) trebuie să găsească o formulă care să-i permită să-și salveze viața. Dacă pierde complet acest război, dacă micșorăm linia de demarcație cel puțin la cea veche, dacă îi alungăm din Crimeea (este posibil), el își va pierde viața”, a explicat analistul ucrainean.

Cernyk a reamintit că stăpânul Kremlinului nu a atins principalele obiective strategice pe care și le-a stabilit la începutul campaniei militare.  „Statalitatea ucraineană a rezistat, potențialul nostru militar a crescut semnificativ și nu se pune deloc problema unei denazificări, dimpotrivă… Deci, el luptă cu disperare pe viață și pe moarte. Va găsi el o astfel de formulă? În opinia mea, cel mai probabil o va găsi. Mai devreme sau mai târziu, va exista o nouă linie de demarcație, singura întrebare este când ea va fi formulată, în ce circumstanțe și cine va avea poziții de negociere mai puternice”, a concluzionat Cernyk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий