O dramă ucraineană, filmată în Bucovina, se numără printre cele mai bune filme din 2023

10 06 F 3

Filmul ucrainean „Pamfir”, regizat de Dmytro Suholytki-Sobciuk, a fost inclus în lista celor 37 de filme pe care redactorii de la „The Guardian” le consideră că merită atenţie.

„Povestea cruntă a încercărilor eșuate ale unui contrabandist ucrainean de a se întoarce la viața de familie, după o muncă grea în străinătate,  este dinamică, dar disperată” – aşa au descris pe scurt drama ucraineană redactorii care au întocmit lista celor mai bune filme, relatează NV. „Filmul nu face nicio aluzie la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar poate că acest conflict este subtextual, în ceea ce privește loialitatea tribală, tradițiile comunității și o atracție clară, aproape ocultă, față de Occident”, se arată într-o recenzie a filmului „Pamfir”, publicată de „The Guardian” în luna mai anul curent.

Premiera mondială a filmului „Pamfir”  de Dmytro Suholytki-Sobciuk a avut loc în cadrul unui program la Festivalul de Film de la Cannes în 2022. În total, filmul a fost proiectat la peste 40 de festivaluri din 25 de țări.

Filmul „Pamfir” a fost lansat în Ucraina pe 23 martie și în timpul lansării a avut încasări de 11,450 milioane grivne.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий