O fată de 12 ani, răpită de ocupanți la Mariupol, a fost înapoiată rudelor

26 04 2022 ФОТО 2

Acest lucru a fost confirmat de către Oficiul Ombudsmanului din Ucraina.

Încă în martie, rudele  Kirei Oberdinska — bunicul și bunica,  părăsind  Mariupolul  și refugiindu-se la Cernăuți, au aflat despre răpirea nepoțelei lor. Atunci Oleksandr Oberdinski a apelat la Administrația Militară Regională Cernăuți, la organizațiile internaționale, la voluntari cu rugămintea  de a-i ajuta să-și întoarcă nepoțica.

În comunicatul Oficiului Ombudsmanului se menționează: „Doi copii, luați  din Mariupol în mod forțat, au fost înapoiați  rudelor lor. Tatăl Kirei  Oberdinska, Evhen Oberdinski, campion multiplu al Ucrainei la polo de apă, și-a pierdut viața în Mariupol. Bunicul copilei a dorit s-o întoarcă și să devină tutorele ei”. De asemenea, Împuternicitului pentru drepturile omului s-a adresat bunica  lui Ilia Matvienko, un băiat de 9 ani, a cărui mamă a fost omorâtă  în timpul bombardamentului la Mariupol. Bunica a rămas unica rudă a copilului și a dorit să devină tutoarea nepotului său. Guvernul  a reglementat chestiunea referitor la copiii care și-au pierdut părinții în război, ca rudele acestora să le poată lua sub tutela lor.

După toate prin câte au fost nevoit să treacă acești copii, în cele din urmă, ei se pot întoarce în familiile lor. Anterior s-a comunicat că Oleksandr Oberdinski și soția sa vor să-și întoarcă nepoțica Kira, în vârstă de 12 ani, pe care o așteaptă cu nerăbdare la Cernăuți. Kira a fost rănită și s-a aflat la un spital pe teritoriul ocupat din regiunea Donetsk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий