Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că exploziile din Transnistria și încercările de escaladare sunt legate de forțele din interiorul regiunii nerecunoscute

26 04 2022 I -1

La briefing care a urmat după ședința Consiliului Suprem de Securitate ea a declarat: „Conform informațiilor disponibile în prezent, forțele din regiunea transnistreană sunt implicate în încercări de escaladare a situației din regiunea transnistreană. Acestea sunt forțele care pledează pentru război, sunt interesate să destabilizeze situația”.  Preşedintele a menționat că autoritățile moldave continuă să adune și să studieze informațiile, scrie „Evropeiska pravda” cu referire la Newsmaker.  Sandu a specificat că Chișinăul are informații despre explozia de la aerodromul din Tiraspol. Însă cauza acesteia este încă necunoscută autorităților moldave. „Analiza noastră sugerează că există tensiune între diferite forțe din Transnistria  care sunt interesate să destabilizeze situația. Acest lucru face regiunea vulnerabilă și creează riscuri pentru Moldova. Condamnăm orice provocări și încercări de a implica Moldova în acțiuni care ar putea pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra rezolvării pașnice a conflictului transnistrean”, a subliniat Maia  Sandu. Ea a relevat că Chișinăul nu are de gând să blocheze Transnistria și a cerut cetățenilor să rămână calmi și să se folosească de informații din surse de încredere. De asemenea, Sandu a chemat mass-media, liderii de opinie și politicienii să evite declarațiile provocatoare.

Reamintim că la 25 aprilie au avut loc explozii la sediul  Ministerului Securității Statului din Tiraspol, iar în ziua următoare a fost aruncat în aer un turn de televiziune.

După comunicatul despre exploziile în Transnistria nerecunoscută, la intrare pe teritoriul controlat de guvernul Republicii Moldova s-au format cozi de maşini.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий