O femeie de 98 de ani a mers pe jos 10 km din partea ocupată a localității  Oceretyne  sub focul inamicului

29 4 Ф 2

Lidia Stepanivna a mers pe jos întreaga linie de front sub focul ocupanților, a parcurs aproximativ 10 km, a căzut de două ori — dar încerca să ajungă pe teritoriul ucrainean liber de inamic, informează Poliția Națională a Ucrainei. Casa pe care locuitoarea din Oceretyne a construit-o cu propriile mâini a fost distrusă de ruși, iar rudele ei au fost rănite. Fugind de ocupanți, femeia de 98 de ani a făcut imposibilul.

Lidiya Stepanivna a mers toată ziua pe jos, fără mâncare sau apă, a căzut de mai multe ori și, după cum spune ea, „a adormit”. Ea se ținea de două bastoane și de …„caracterul” pe care-l are. În toiul luptelor, pensionara a rămas în mod miraculos în viață și nevătămată.

Seara, militarii au văzut-o pe șosea și au predat-o grupului de poliție „Îngerul Alb”. Polițiștii au dus-o pe bunicuță la un adăpost pentru persoanele evacuate, unde este îngrijită.

După această „călătorie”  Lidia Stepanovna se simte bine. „Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. Am fost lăsată fără nimic. Dar am supraviețuit cu Ucraina mea”, spune ea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий