Ocupanții le-au spus ucrainenilor răpiți că acum ei sunt „copii ai Rusiei”

24 03 2023 F 5

Copiii deportați din Ucraina sunt umiliţi în Rusia. Acei minori care au avut curajul să spună: „Glorie Ucrainei” au dispărut în mod misterios. Despre aceasta a declarat consilierul șefului Oficiului Președintelui, Myhailo Podoliak. „Copiii deportați, care au reușit să revină în Ucraina, afirmă că au fost amenințați cu izolare, cu internat, bătuți cu bastoane și duși într-o direcție necunoscută pentru că au strigat „Glorie Ucrainei!”. Li s-a spus că părinții i-au abandonat și că acum ei sunt „copii ai Rusiei”.  Dacă aceasta nu este o politică de genocid, atunci ce este?”,  a subliniat Podoliak.

Vom aminti că ocupanții ruși i-au mințit pe copiii ucraineni răpiți că, chipurile,  părinții lor i-au abandonat. Între timp, invadatorii au încercat să predea tineri ucraineni familiilor ruse spre adopție. Rușii le-au răspuns părinților, care au sunat cu disperare pentru a afla niște informații despre copiii lor: „Oricum nu-i veți lua, sunt copiii Rusiei”.

Anterior, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pentru președintele rus, Vladimir Putin, pentru deportarea copiilor ucraineni în Federația Rusă. Instanța a emis și un mandat de arestare pentru Maria Lvova-Belova, împuternicitul pentru drepturile copilului al Federației Ruse.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий