Ocupanții ruși se pregătesc pentru o posibilă ofensivă a Forțelor Armate Ucrainene

12 12 2022 F 2

Conducerea Rusiei se pregătește pentru un război prelungit cu Ucraina, dar Ucraina poate câștiga în trei moduri, a opinat publicistul și sociologul rus, Andrei Piontkovski,  într-un comentariu la Canalul 24. „Acum există trei scenarii posibile pentru încheierea războiului, toate se termină cu victoria Ucrainei, dar sunt foarte diferite”, a spus expertul. După cum și-a amintit Piontkovski, Ucraina „a surprins de multe ori în ultimele 9 luni”. „Poate să pregătească din nou o surpriză.  Peste o săptămână sau două, când pământul va îngheța, va începe ofensiva, iar ofensiva nu va fi a trupelor ruse, ci a trupelor ucrainene. Putem vedea planurile trupelor ruse – ele îşi întăresc fortificațiile în Crimeea – nu pe Perekop, ci în adâncul peninsulei.  „Liniile Mannerheim sunt deja construite la Lugansk și Donețk, așa că ofensiva poate fi doar ucraineană”, a rezumat el. Potrivit expertului, armata ucraineană poate obține succes cu setul de arme existent — „artilerie excelentă, obuziere, HIMARS”.  „Cu aceste arme vor câștiga, vor lua același Melitopol, vor merge pe coastă. Acest lucru va crea un uriaș cazan Herson-Crimeea. Practic, acesta va fi sfârșitul războiului și prăbușirea regimului politic”, a subliniat Piontkovski.

A doua variantă, potrivit publicistului rus, nu prevede o ofensivă activă a forțelor armate: „Vor atinge condițiile din interiorul „buncărului” pe care se bazează Washingtonul, oferind posibilitatea de a conveni asupra unei retrageri voluntare de pe teritoriul ucrainean. Îl vor îndepărta pe Putin și vor spune — suntem de acord să discutăm punctele planului de pace al lui Zelenski”.

A treia variantă presupune că Ucraina va avansa serios cu armamentul de astăzi, dar acest lucru nu va fi suficient pentru a învinge complet armata rusă. „Putin va reuși cumva să lege întreaga elită și să evite predarea voluntară. Americanii nu vor putea menține această pauză la infinit, apoi undeva într-o lună vor livra cu siguranță la arme și toate întrebările vor fi clarificate”. După cum a subliniat Piontkovski, ceea ce este absolut exclus este prognoza unui război până la epuizarea forţelor. „Nu va fi război de lungă durată. Războiul se va încheia fie cu arsenalul de arme de astăzi, fie odată cu capitularea voluntară a conducerii de la Kremlin, sau americanii nu vor putea face o pauză la infinit și vor oferi micul set de instrumente cu care Ucraina poate pune capăt războiului foarte repede”, a subliniat expertul.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий